Rytíř protestující

1 komentář
Ve středu do metropole dorazil slavný Rytíř, aby se přidal k protestu proti nestandardnímu chování Prezidenta a ministra financí. Dostalo se mi možnosti se do rytířské družiny připojit (družina čítala pana Rytíře a mě).

Jelikož Rytíř již byl na Václavském náměstí a čekal na mě u obří housenky u podia, musel jsem se k němu dostat ze zastávky metra. Ze začátku, jak můžete vidět na obrázku, to šlo v pohodě.


Vykračoval jsem si a poslouchal, jak není možné, aby prezident mával hůlčičkou... až jsem se dostal k davu a asi půl hodiny se prodíral nahoru.

Další čas jsme s rytířem strávili navyšováním počtu lidí v davu, poslechem řečníků a diskuzí o tématu protestu. Řečníci mluvili trochu ublíženě a trochu se bojím, že demonstrace nikoho dalšího moc nepřesvědčila (třeba výkřik Báry Štěpánové "Kdo volí ANO není Čech" nemusela vyznít úplně demokraticky:)), ale na druhou stranu aspoň bylo vidět, že jsou tu lidi, kteří jsou schopni se zvednout od facebooku a dojít někam dát najevo, že tohle už je fakt trochu moc. (Viz třeba předchozí příspěvek agenta P.V.) A to my Češi máme pevný nervy a morálku značně zdecimovanou. Byť si to možná ani pořádně neuvědomujeme.. i díky tomu, že nám bůh dal pivo a Mark facebook.

Těsně před koncem demonstrace jsme se s Rejťou odebrali na parukářku doprobral současnou situaci a zvážit, zda by družinka neměla zasáhnout. Například si otevřít stánek s vidlemi a pochodněmi...

Po cestě jsme viděli obří měsíc a věž, kterou jsem pro čtenáře uhoubích stránek vyfotil. 


Dále už to není tolik zajímavé, pokud nechcete výčet hospod, které družinka na své pouti z demonstrace navštívila. Rejtiér nakonec ulehl v honosné Rezidenci pána z Ohrady a ráno se vydal na pouť do svaté říše Řípské.

A to je vše, lálylály Leela.

A Fry.

1 komentář:

  1. Díky za reportáž a ubytování v honosné Rezidenci pána z Ohrady, přidávám pár fotek - Rytíř fotografující.

    OdpovědětVymazat

UWAGA! Pro odeslání komentáře zmáčkni to MODRÉ tlačítko vlevo.pan Lebka

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.